Expertise(s)

Civiel

Email

c.verfuurden@schakenraad.nl

Telefoon

(040) 244 76 08

Keurmerken

Mr. C. (Christiane) Verfuurden

Mijn passie is het hoofd koel houden in emotioneel vaak beladen zaken

“Al meer dan tien jaar houd ik mij bezig met het personen- en familierecht en erfrecht. In de praktijk betekent dit dat ik cliënten bij sta in echtscheidingen, alimentatiekwesties, zorg- en omgangsregelingen, verdelingen van gemeenschappelijk vermogen, de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden en erfrechtelijke kwesties.

Vaak zijn dit emotioneel beladen zaken, waarin het voor de cliënt lastig kan zijn om het overzicht te bewaren. Dan is er meestal niet alleen behoefte aan juridisch advies, maar ook aan praktische handvatten om vooruit te komen. Ik streef erna mijn cliënten op alle vlakken zo goed mogelijk te begeleiden richting een duurzame oplossing van hun zaak. Dit moet wat mij betreft een oplossing zijn waarmee zij lang, liefst voor altijd, vooruit kunnen.

Een regeling in onderling overleg, al dan niet via mediation tot stand gekomen, verdient daarbij de  voorkeur, zeker als er kinderen in het spel zijn. Mijn ervaring is dat een in onderling overleg gemaakte afspraak, die door beide partijen gedragen wordt, vaak een langere houdbaarheidsduur heeft dan een door de rechter genomen beslissing. Dat kan niet altijd, maar het verdient wel mijn voorkeur. Ook vanuit kosten oogpunt is het aantrekkelijk. Om te komen tot een dergelijke regeling moet er wel oog zijn voor het belang van de ander. Uit elkaar met respect voor elkaar is voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Als onderling overleg faalt en de gang naar de rechter noodzakelijk is geworden, dan zet ik mij in om de zaak zo goed mogelijk te presenteren en er zo voor mijn cliënt het beste resultaat uit te halen. Dit doe ik door een reële inschatting van de haalbaarheid van de zaak te geven alsook een kosten-baten analyse.”

Christiane Verfuurden is actief lid van de vereniging Familierecht Advocaten & Scheidingsmediators (vFAS). Daar is zij niet alleen geregistreerd als een in het familierecht gespecialiseerde advocaat, maar ook als scheidingsmediator. Ook heeft zij zich verder gespecialiseerd in erfrechtkwesties. Christiane is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en maakt als advocaat deel uit van de redactie van het Advocatenblad.

Ons Team

Advocaten

  • Mr. S. (Suzanne) van den Bogaard
  • Mr. G. (Guido) Schakenraad
  • Mr. M.J. (Marie-José) Spieringhs
  • Mr. L. (Lieke) Boon
  • Mr. R. (Rik) van Moll
  • Mr. C. (Christiane) Verfuurden
  • Mr. E. (Emin) Akdeniz
  • Mr. A. (Anne) Damen
  • Mr. M. (Maarten) Duurtsema
  • Mr. H. (Henrie) Quah