Mr. N. (Noor) Geraads

“Cliënten informeren, bijstaan en mogelijkheden laten zien.”

Mijn passie is streven naar helderheid in complexe zaken

“Bij Schakenraad Advocaten houd ik me bezig met personen- en familierecht, en sociaal zekerheidsrecht. Daarnaast treed ik op voor slachtoffers van strafbare feiten. Dat zijn met name slachtoffers van zeden- en geweldsmisdrijven. In een strafzaak zijn er vaak veel meer vragen die om een antwoord vragen dan de vraag om schadevergoeding alleen. Vragen zoals: Wat gebeurt er nu de verdachte is aangehouden? Is er een kans dat deze vrijkomt? En wat als de verdachte weer op vrije voeten komt? Hoe staat het dan met mijn persoonlijke veiligheid? Op het kruisvlak van strafrecht en civiel recht kan ik met mijn brede kennis en ervaring veel voor mensen betekenen.”

“Dat geldt zeker ook binnen het rechtsgebied personen- en familierecht. Als advocaat ben ik heel nauw betrokken bij het persoonlijke leven van mijn cliënt. Dat vereist mensenkennis, levenservaring, inlevingsvermogen en natuurlijk juridische kennis. Bij echtscheidingen gaat het meestal over kinder- en partneralimentatie, verdeling van de gezamenlijke bezittingen, en afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Ook komt het voor dat mensen jaren nadat de scheiding is uitgesproken de omgangsregeling of alimentatie willen wijzigen.”

“Schakenraad Advocaten kiest altijd eerst voor overleg. Ik ben ervan overtuigd dat de oplossingen die je dan gezamenlijk bedenkt, duurzamer zijn en gedragen worden door beide partijen. Wacht je totdat je zaak voor de rechter komt dan moet je maar afwachten wat er gebeurt. Dan zie je dat een van de partijen het er helemaal niet mee eens is. Wij schuwen een procedure niet maar wij proberen deze, als het kan, te voorkomen. Zeker omdat de focus meestal heel negatief is. Wij gaan liever met beide partners, elk met de eigen advocaat samen rond de tafel om afspraken te maken waardoor beide partijen hun leven weer op kunnen pakken.”

Noor Geraads maakt actief deel uit van het advocatennetwerk LANGZS. Naast haar werk bij Schakenraad Advocaten is zij al jarenlang lid van de Cliëntenraad van een ziekenhuis in de regio. Noor: “Ik vind het prettig om in mijn directe woonomgeving maatschappelijk betrokken te zijn. Die Cliëntenraad is een medezeggenschapsorgaan waarbij de algemene belangen van de patiënten ter sprake komen. Met mijn juridische kennis kan ik daar mijn steentje aan bijdragen, en het mooie is: ik leer er zelf ook steeds weer van.”

Ons Team

Advocaten

 • Mr. S. (Suzanne) van den Bogaard
 • Mr. G. (Guido) Schakenraad
 • Mr. M.J. (Marie-José) Spieringhs
 • Mr. N. (Noor) Geraads
 • Mr. L. (Lieke) Boon
 • Mr. R. (Rik) van Moll
 • Mr. C. (Christiane) Verfuurden
 • Mr. E. (Emin) Akdeniz
 • Mr. A. (Anne) Damen
 • Mr. M. (Maarten) Duurtsema
 • Mr. H. (Henrie) Quah