Skip to content

Keurmerken

Contact

Mr. A. (Jos) Soetens

“Genoegdoening afdwingen voor mijn cliënten, dát is wat mij drijft.”

Jos combineert zijn baan bij Schakenraad Advocaten met zijn eigen kantoor Soetens Letselschade Advocatuur. Hij is een echte Brabander; geboren in Best, getogen in Eindhoven, waar hij samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen woont. Zijn juridische studie volgde hij in Tilburg. Jos is sinds 2010 advocaat, en sinds een aantal jaren voor Schakenraad Advocaten. Zijn werkterrein is aansprakelijkheid, verbintenissenrecht en letselschade. Met succes volgde hij de postacademische specialisatieopleiding ‘Personenschade’ aan de Grotius Academie.

Letselschade is een werkgebied met veel emoties.

Als advocaat weet ik dat het een wezenlijk onderdeel is waar ruimte voor moet zijn. Tegelijkertijd heb je met emoties alleen geen zaak. Mijn taak is het op de eerste plaats om die feiten op tafel te krijgen waarmee wettelijk iets te halen valt. Mijn cliënt beschikt over de basisingrediënten, maar veelal zijn aanvullingen nodig, zoals verklaringen van getuigen en (medisch) deskundigen, beeldmateriaal, ondertekende akten etcetera. Het is de kunst om door te vragen én door te graven, net zolang totdat je over hét recept beschikt waarbij de juridische fijnproever zijn vingers aflikt: een gestaafd feitencomplex, vertaald naar een relevant verhaal in hapklare vorm dat met succes alle hordes der wettelijke toets kan nemen. Op die wijze genoegdoening krijgen voor mijn cliënt, emotioneel en financieel, dát is wat mij drijft. En als ik me dan ’s avonds weer gelukkig bij mijn vrouw en kinderen kan melden, dan is het helemaal goed.”

Jos Soetens is sinds het afronden van zijn specialisatieopleiding ‘Personenschade’ lid van de LSA (Specialisatievereniging voor Letselschadeadvocaten. Hij houdt van hardlopen, fitness en zaalvoetbal. En als de tijd het toelaat, trekt hij zijn hardloopschoenen graag aan voor een halve marathon. Met zijn bandje staat hij nu en dan ook als gitarist en leadzanger op het podium. Maar dat is een heel ander verhaal.

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.