Skip to content

Mr. A. (Jos) Soetens

“Mijn passie? Complexe problemen vertalen naar een concreet en relevant verhaal waarmee recht wordt gedaan.”

Advocaat Soetens is een echte Brabander; geboren in Best maar al snel verhuisd naar Eindhoven waar hij samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen woont. Zijn juridische studie volgde hij in Tilburg. Jos is een ervaren advocaat die na vijf jaar ‘eigen baas’ te zijn geweest, uiteindelijk gekozen heeft voor het team van Schakenraad Advocaten. “Mijn werkterrein is aansprakelijkheid, verbintenissenrecht en letselschade. Vooralsnog houd ik me bij Schakenraad vooral met dat laatste bezig.”

Letselschade is een werkgebied met veel emoties

“Als advocaat weet ik dat het een wezenlijk onderdeel is waar ruimte voor moet zijn. Tegelijkertijd heb je met emoties alleen geen zaak. Mijn taak is het op de eerste plaats om die feiten op tafel te krijgen waarmee wettelijk iets te halen valt. Mijn cliënt beschikt over de basisingrediënten, maar veelal zijn aanvullingen benodigd, zoals getuigenverklaringen, deskundigenberichten, beeldmaterialen, ondertekende akten et cetera. Het is de kunst om door te vragen én door te graven, net zolang totdat je over hét recept beschikt waarbij de juridische fijnproever zijn vingers aflikt: een gestaafd feitencomplex, vertaald naar een relevant verhaal in hapklare vorm dat met succes alle hordes der wettelijke toets kan nemen. Op die wijze genoegdoening krijgen voor mijn cliënt, emotioneel en financieel, dát is wat mij drijft. En als ik me dan ’s avonds weer gelukkig bij mijn vrouw en kinderen kan melden, dan is het helemaal goed.”

Jos Soetens houdt van hardlopen, fitness en zaalvoetbal. En als de tijd het toelaat, trekt hij zijn hardloopschoenen graag aan voor een halve marathon. Met zijn bandje staat hij nu en dan ook als gitarist en leadzanger op het podium. Maar dat is een heel ander verhaal.

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.