Skip to content

Keurmerken

Contact

Mr. H. (Henrie) Quah

Een zaak tot op de bodem uitzoeken en me erin vastbijten, dat is mijn passie.

Nadat ik mijn Master in 2012 behaalde, heb ik me gespecialiseerd in schadeafhandeling en ben ik een vijftal jaren werkzaam geweest bij een grote verzekeraar. Gaandeweg moest ik tot de conclusie komen dat er voor mij persoonlijk te weinig ontwikkeling in zat. Ik hield me vooral cijfermatig met dossiers bezig en had weinig zicht op de menselijke kant ervan. Nu, als jonge, gedreven advocaat ga ik juist op zoek naar dat verhaal en de mensen daarachter. Dat trekt me veel meer dan alleen het cijfermatige.

Dat ik een aantal jaren als schadebehandelaar gewerkt heb heeft natuurlijk wel voordelen; ik weet precies hoe dat wereldje in elkaar steekt en ik vind het mooi dat ik dat mag uitleggen aan iemand die daar minder kaas van heeft gegeten. Uiteindelijk vecht je ervoor dat je cliënt krijgt waar hij of zij recht op heeft. Daarnaast kan ik door mijn ervaring goed inspelen op het risico-denken van een verzekeraar en hoe deze tegenover bepaalde claims zal reageren of zich mogelijkerwijs zal opstellen.

Op LinkedIn heb ik mijzelf omschreven als doortastend, analytisch, pragmatisch en empathisch. Dat laatste gaat met name over het menselijke aspect van ons werk. Dat vind ik – zelf vader van drie kinderen – heel waardevol.

Mensen die hier aankloppen zijn vaak ten einde raad. Ze zien het niet meer zitten en vaak reageren ze vanuit een panieksituatie. Dat kan een ondernemer zijn, maar bijvoorbeeld ook een particulier of ZZP’er die ineens zonder inkomsten komt te zitten. Dat kan heel ingrijpend zijn. Huurachterstand, schulden, echte financiële problemen. Dan komen ze bij ons met een klapper vol bankafschriften, rekeningen, correspondentie, noem maar op. En om dan te herkennen waar het in wezen om draait en dan de angel eruit trekken, dat is prachtig werk!

Mr. Henrie Quah is full time advocaat, echtgenoot en vader; er blijft weinig tijd over voor een actief verenigingsleven of andere sociale activiteiten. Hij investeert nog wel tijd in het beoefenen van hardlopen en fitness, om in vorm te blijven voor de topsport die advocatuur heet.

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.