Skip to content

Mr. J. (Janet) van Oirschot

“Ik vind het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en hun recht kunnen behalen. Daar zet ik mij helemaal voor in.”

Voordat ik het team van Schakenraad Advocaten kwam versterken heb ik – tijdens en na mijn studie aan Tilburg University – gewerkt als (buiten)griffier bij de rechtbank, als juridisch medewerker bij de wetswinkel en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor. Ervaringen waar ik ontzettend veel van heb geleerd, maar die mij tegelijkertijd ook bevestigden waar ik thuishoor; de advocatuur.

Van jongs af aan zat het er namelijk in dat ik advocaat zou worden: Als er iets was, waar ik slecht tegen kon, dan was dat wel onrechtvaardigheid. Daar moest ik dan ook iets mee. Kortom: Achteraf gezien is het eigenlijk wel logisch dat ik advocaat geworden ben. Ik ben er als het ware ingerold.

Binnen Schakenraad Advocaten houd ik mij bezig met het arbeidsrecht. Het arbeidsrecht is een veelzijdig rechtsgebied waarbij de belangen groot zijn en het menselijke aspect altijd aanwezig is. Als advocaat is het daarom belangrijk om goed te luisteren en tegelijkertijd duidelijk te zeggen waar het op staat. De uitdaging om complexe vraagstukken strategisch op te lossen is er één die ik graag aanga. Specialisatie is hierbij in mijn ogen een must. Ook de vertaalslag van het taaie juridische jargon naar begrijpelijke taal is bij mij in goede handen: De cliënt krijgt hierdoor een beter inzicht in wat er mogelijk is en kan hierdoor een weloverwogen beslissing nemen.

Mr. Janet van Oirschot is sinds januari 2020 verbonden aan Schakenraad Advocaten. In haar vrije tijd houdt zij ervan om – zoveel als de tijd het toelaat – (verre) reizen te maken.

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.