Skip to content

Mr. R. (Rik) van Moll

“Weten waar je recht op hebt is een ding. Het ook krijgen is een heel ander verhaal.”

Mijn passie is streven naar rechtvaardigheid

Rik van Moll is een advocaat in hart en nieren. Als een goed jurist weet hij wat er nodig is om uit een menselijk verhaal de juridisch relevante feiten te destilleren. “Luisteren. De hele rechtsgang begint met goed luisteren. Daarna gaan we pas over tot het kwalificeren van rechtsfeiten, het vinden van de juiste wetsartikelen en het op de juiste manier toepassen hiervan. Maar dan zit je al middenin het juridische traject.”

Daarnaast kan hij naar eigen zeggen slecht tegen onrecht: “Of het nu gaat om een afspraak die ten onrechte niet wordt nagekomen, een consument die niet krijgt waar hij voor heeft betaald of iemand die om welke reden dan ook met politie en justitie in aanraking komt, je moet krijgen waar je recht op hebt. Het geeft mij dan ook steeds weer voldoening om mensen te helpen dit recht te verkrijgen. Dat heb ik altijd al gehad. Als advocaat kan ik dat nu handen en voeten geven.”

“Procederen is niet altijd in het belang van de cliënt.”

“Het klinkt misschien gek als ik zeg dat het niet altijd in het belang is van de cliënt om te procederen. Want dat kan een behoorlijke impact hebben op iemands leven. Soms is het verstandiger om met iets minder genoegen te nemen. Begrijp me goed; ik zal altijd proberen het onderste uit de kan te halen. De keuze voor wel of niet procederen, ligt uiteindelijk bij de cliënt. Onderling overleg heeft wat mij betreft altijd de voorkeur; procederen is vaak een zaak van lange adem en het is duur. Maar ja, als de wederpartij zich onredelijk opstelt, dan kan ik nog wel eens de spreekwoordelijke botte bijl uit de kast halen.

Maar dat hoeft maar zelden, gelukkig. In de meeste gevallen is het behoud van een goede relatie meer waard. Dat geldt zeker in de zakelijke markt. Het gebeurt niet zelden dat mijn cliënt en ik tot de conclusie komen dat we de zaak ‘gewonnen’ hebben zonder dat we naar de rechter zijn geweest. Dat is toch prachtig?”

Ook op sportief vlak staat Rik zijn mannetje. Hij is voorzitter van de honkbalvereniging Baseball Softball Mulo uit Helmond en speelt graag een partijtje mee.

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.