Skip to content

Change the date

Helaas voor veel bruidsparen dit jaar geen “Save the date”, maar een “Change the date”. Zo hebben ook mijn partner en ik besloten om – vanwege corona – onze bruiloft te verplaatsen naar 2022.

Uit mijn praktijk als letselschade advocate weet ik hoe belangrijk het kan zijn om een goede verzekering af te sluiten. Om deze reden had ik een zogenaamde bruiloftsverzekering afgesloten. Deze houdt in dat je verzekerd bent tegen de kosten als je zelf of een van je gasten ziek wordt en de bruiloft hierdoor niet door kan gaan.

Nadat wij onze bruiloft hadden verplaatst belde ik de verzekeraar met de vraag of de datum op het polisblad gewijzigd kon worden. Dit zou volgens de verzekeraar niet kunnen, waarbij een beroep werd gedaan op de polisvoorwaarden. Na het uitpluizen van de polisvoorwaarden kwam ik tot de conclusie dat er inderdaad geen onkosten in verband met corona geclaimd zouden kunnen worden, maar nergens stond vermeld dat het wijzigen van de trouwdatum niet zou kunnen. Na een uitgebreide toelichting van mijn kant is de trouwdatum ‘uit coulance’ toch gewijzigd.

Moraal van het verhaal? Het kan lonen om polisvoorwaarden of algemene voorwaarden goed door te nemen en u niet zomaar neer te leggen bij een standpunt van een verzekeraar. Uiteraard zijn wij u daarbij graag van dienst!

Dit blog is geschreven door

Onderwerp

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.