Skip to content

Specialisme(s)

Contact

Mr. K. (Kristel) Jansen-Liebau

Ik zet mij voor de volle 100% in om zowel de materiële schade als de immateriële schade die slachtoffers lijden vergoed te krijgen.

Iedereen kan op enig moment onverhoopt in een situatie komen waarbij men slachtoffer wordt van een poging doodslag, (ernstige) mishandeling, een zedenmisdrijf, uitbuiting, mensenhandel, een overval of een ander misdrijf. Dit kan iemands leven behoorlijk in de war schoppen. Naast het lichamelijk letsel is in dit soort zaken vaak ook sprake van ernstig psychisch letsel. Als advocaat mag ik slachtoffers bijstaan van gewelds- en/of zedenmisdrijven en hen ondersteunen in het juridische proces waarin zij zich zoals dat heet kunnen ‘voegen’.

Wanneer komt de slachtofferadvocaat in beeld? Als het slachtoffer aangifte heeft gedaan en het Openbaar Ministerie heeft besloten dat de verdachte van het strafbare feit zich moet verantwoorden voor de strafrechter is er voor het slachtoffer de mogelijkheid zich te voegen in het strafproces. De slachtofferadvocaat kan dan namens het slachtoffer een civiele schadevordering indienen tegen de verdachte. De strafrechter zal bij een veroordeling voor het betreffende feit ook een oordeel geven over deze vordering. Naast het indienen van de vordering kan ik slachtoffers helpen bij het uitoefenen van het spreekrecht, kan ik het strafdossier opvragen en indien gewenst vragen om een locatie- en/of contactverbod. Voor het slachtoffer is deze manier van het indienen van een schadevordering in nagenoeg alle gevallen kosteloos.

Na eerder (tot 2013) als advocaat in een algemene praktijk (waaronder strafrecht) te hebben gewerkt heb ik in 2016 voor het eerst (in een ondersteunende rol) kennis gemaakt met de wereld van de letselschade- en slachtofferzaken. Ik ontdekte dat ik het meeste energie krijg van het bijstaan van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven. Mijn eerdere ervaring om aan de andere kant, de kant van de verdachte, te staan is hierbij een voordeel omdat ik bekend ben met het verloop van het strafzaak.

In 2022 ben ik opnieuw beëdigd als advocaat en zet ik mij voor de volle 100% in om zowel de materiële schade als de immateriële schade die slachtoffers lijden vergoed te krijgen.

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Schakenraad Advocaten, een echt Brabants kantoor, dat wil zeggen dat het er binnenskamers heel gemoedelijk aan toegaat. Dat is direct te merken. Je voelt je al snel op je gemak en je wordt niet lastig gevallen met een juridisch jargon waar je als cliënt mogelijk niet veel van begrijpt. Als geboren en getogen Brabantse voel ik mij hier helemaal thuis.

Eén van mijn hobby’s, (voor zover hiervoor tijd is naast het gezinsleven, sporten en werken) is legpuzzels maken. En… hoe meer stukjes, hoe groter de uitdaging, maar af zal hij komen! Dit is ook terug te zien in mijn werk, hoe groot de uitdaging ook is, het traject zal ik samen met mijn cliënt, helemaal doorlopen!

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.