Skip to content

Specialisme(s)

Contact

Mr. K. (Kristel) Jansen-Liebau

Ik zet mij voor de volle 100% in om zowel de materiële schade als de immateriële schade die slachtoffers lijden vergoed te krijgen.

Sinds januari 2020 is Kristel werkzaam bij Schakenraad Advocaten, een echt Brabants kantoor. Een kantoor waar je je al snel op je gemak voelt en je niet lastig gevallen wordt met een juridisch jargon. Als geboren en getogen Brabantse voelt Kristel zich hier helemaal thuis.

Iedereen kan slachtoffer worden van een poging doodslag, (ernstige) mishandeling, een zedenmisdrijf, uitbuiting, mensenhandel, een overval of een ander misdrijf. Dit kan iemands leven behoorlijk in de war schoppen. Naast het lichamelijk letsel is in dit soort zaken vaak ook sprake van ernstig psychisch letsel. Als advocaat mag ik slachtoffers bijstaan van gewelds- en/of zedenmisdrijven en hen ondersteunen in het juridische proces waarin zij zich zoals dat heet kunnen ‘voegen’.

Een slachtofferadvocaat komt in beeld op het moment dat een slachtoffer aangifte heeft gedaan en het Openbaar Ministerie heeft besloten dat de verdachte van het strafbare feit zich moet verantwoorden voor de strafrechter. Het slachtoffer krijgt de mogelijkheid zich te voegen in het strafproces. Dit houdt in dat de slachtofferadvocaat namens het slachtoffer een civiele schadevordering in kan dienen tegen de verdachte. De strafrechter geeft bij een veroordeling voor het betreffende feit ook een oordeel over deze vordering.

Naast het indienen van zo’n vordering kan ik slachtoffers helpen bij het uitoefenen van het spreekrecht, het strafdossier opvragen en eventueel vragen om een locatie- en/of contactverbod. Voor het slachtoffer is deze manier van het indienen van een schadevordering in bijna alle gevallen kosteloos.

Na eerder (tot 2013) als advocaat in een algemene praktijk (waaronder strafrecht) te hebben gewerkt heb ik in 2016 voor het eerst (in een ondersteunende rol) kennis gemaakt met de wereld van de letselschade- en slachtofferzaken. Ik ontdekte dat ik het meeste energie krijg van het bijstaan van slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven. Mijn eerdere ervaring om aan de andere kant, de kant van de verdachte, te staan is hierbij een voordeel omdat ik bekend ben met het verloop van het strafzaak.

In 2022 ben ik opnieuw beëdigd als advocaat en zet ik mij voor de volle 100% in om zowel de materiële schade als de immateriële schade die slachtoffers lijden vergoed te krijgen. Ik ben ook aangesloten bij Stichting LANGZS (Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers), het landelijk advocatennetwerk gewelds- en zedenslachtoffers, dat zich richt op de juridische bijstand aan slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven.

Eén van Kristels hobby’s, (voor zover hiervoor tijd is naast het gezinsleven, sporten en werken) is legpuzzels maken. En… hoe meer stukjes, hoe groter de uitdaging, maar af zal hij komen! Dit is ook terug te zien in haar werk, hoe groot de uitdaging ook is, het traject doorloopt zij samen met haar cliënt, van A tot Z!

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.