Keurmerken

Contact

Mr. G. (Guido) Schakenraad

Doorgaan waar anderen het laten afweten. Betrokkenheid is geen luxe.

Als advocaat hoor je betrokken te zijn. Het hoort bij je beroep en het geeft je de energie om door te gaan waar anderen het al lang hebben laten afweten. Het lijkt een open deur, maar als een cliënt er ’s nachts van wakker ligt, dan doet mij dat wat. Het sterkt mij in mijn gedrevenheid. Een ondernemer die tegen juridische problemen aanloopt kan er wat dat betreft op rekenen dat ik me voor de volle 100%, en meer, voor zijn zaak zal inzetten maar wel volgens de regels van het spel. Leergierig ben ik ook. In advocatenland wil ik op de eerste rij zitten. Dus was ik achtereenvolgens lid van de Raad van Toezicht, de Raad voor Rechtsbijstand, de Algemene Raad (onder andere kwaliteitszorg) en het Hof van Discipline. En nu wend ik kennis uit mijn vakgebied, tezamen met de opgedane bestuurlijke ervaring, aan in diverse bestuursfuncties en spring ik bij in de drukbelaste rechtspraak. Zo hoor je de laatste inzichten, de nieuwste ontwikkelingen en maak je die maatschappelijk van nut.

Kwaliteitszorg heeft altijd mijn interesse gehad. Zo ben ik betrokken geweest bij het opzetten van keurmerk ‘Met recht tevreden’ van Stichting Viadicte en de introductie van peer review om de individuele kwaliteit van advocaten te verbeteren. Ons kantoor wordt ook jaarlijks geaudit in het kader van de keurmerken LSA en NKL en vindt er op regelmatige basis intervisie plaats.

Guido is hij secretaris van de stichting Vrienden van de abdij van Berne. Ook is hij al jaren enthousiast voorzitter van een lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Verkeersveiligheid, zeker voor kinderen, gaat hem na aan het hart.