Skip to content

Mr. G. (Guido) Schakenraad

“Doorgaan waar anderen het laten afweten. Betrokkenheid is geen luxe.”

Mijn passie is streven naar toegang tot het recht voor ieder.

“Als advocaat hoor je betrokken te zijn. Het hoort bij je beroep en het geeft je de energie om door te gaan waar anderen het al lang hebben laten afweten. Het lijkt een open deur, maar als een cliënt er ’s nachts van wakker ligt, dan doet mij dat wat. Het sterkt mij in mijn gedrevenheid. Een ondernemer die tegen juridische problemen aanloopt kan er wat dat betreft op rekenen dat ik me voor de volle 100%, en meer, voor zijn zaak zal inzetten maar wel volgens de regels van het spel. Nieuwsgierig ben ik ook. In advocatenland wil ik op de eerste rij zitten. Dus was ik achtereenvolgens lid van de Raad van Toezicht, de Raad voor Rechtsbijstand, de Algemene Raad en momenteel maak ik deel uit van het Hof van Discipline. Dan hoor je de laatste inzichten, de nieuwste ontwikkelingen. Bijblijven in je vakgebied is uiteindelijk alleen maar gunstig voor je cliënten. Dat geldt ook vakinhoudelijk, dus ben ik lid van specialisatie-verenigingen personenschade en arbeidsrecht.

“Schakenraad maakt graag reclame. Net zoals iedere gedreven ondernemer.”

“Wij willen graag in de belangstelling staan, bijvoorbeeld met een opvallende busreclame waarbij we een belangrijke boodschap communiceren: ik ben uw advocaat. Inmiddels zien wij het enorme belang van content-marketing voor onze cliënten. Als je je als kantoor al meer dan 35 jaar bezighoudt met bijvoorbeeld letselschade dan heb je inmiddels een schat aan informatie opgebouwd. Informatie die we wetenschappelijk willen inzetten en die we willen delen. Wij willen openheid van zaken geven zonder onze geheimhoudingsplicht geweld aan te doen. Patronen ontdekken, trends signaleren. Wij willen die kennis graag delen, analyseren en ervan leren. Wat dat betreft leven we in een uitdagende tijd.”

Guido Schakenraad is lid van de LSA (Letselschadeadvocaten). Naast zijn werk als advocaat en ondernemer is hij voorzitter van een Vereniging van Eigenaren (VVE). Ook is hij al jaren enthousiast voorzitter van een lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Verkeersveiligheid, zeker voor kinderen, gaat hem na aan het hart. Guido: “Voorkomen is beter dan vergoeden, zeg ik altijd. Zo heb ik daarin een mooie mix van werk en vrije tijd gevonden.”

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.