Skip to content

Letselschade als gevolg van een verkeersongeval

U heeft een verkeersongeval gehad. Niet uw schuld, maar u heeft wel (letsel)schade. Wat nu?

Een paar tips

  • Schakel de politie in.
  • Noteer direct de persoonlijke gegevens van de tegenpartij. Mits u daar fysiek toe in staat bent natuurlijk. Dit is heel belangrijk om de geleden schade straks te kunnen verhalen.
  • Vul direct samen met de tegenpartij een schadeformulier in, met onder andere de schade en de toedracht van het ongeval. U stuurt dit formulier naar uw verzekeraar. In plaats van een formulier kunt u ook de SchadeApp gebruiken.
  • Maak foto’s van de plaats van het ongeval en de schade. Bent u hiertoe niet in staat, vraag het iemand anders.
  • Zijn er getuigen? Zorg dat u hun gegevens en/of verklaring hebt.
  • Ook is het verstandig om bij fysieke en/of psychische klachten een arts te bezoeken (het beste binnen 24 uur). De arts legt het verband tussen het ongeval en uw klachten vast, dus wacht niet te lang.
  • Tenslotte schakelt u ons in, om u juridisch bij te staan bij het verhalen van uw schade. Schakenraad Advocaten heeft jarenlange ervaring in het bijstaan van slachtoffers van verkeersongelukken.
  • Houd al uw kosten bij en bewaar nota’s (denk hierbij ook aan extra kosten voor bijvoorbeeld hulp in de huishouding als uw letsel van dien aard is dat u dit niet meer (geheel of gedeeltelijk) zelf kunt doen).

Een groot deel van alle verkeersongevallen is een kop-staartbotsing. Hierbij botst een voertuig tegen het voertuig ervoor, vaak doordat er onvoldoende afstand tussen de twee betreffende voertuigen wordt gehouden. Ondanks het feit dat de hieruit vaak voortvloeiende klachten als pijn in de nek- en schoudergordel, hoofdpijn en cognitieve klachten niet meetbaar zijn, is er in de meeste gevallen toch plaats voor een schadevergoeding.

Letselschade kan verhaald worden als een ander aansprakelijk is voor de schade. Voor deskundige hulp kunt u ons inschakelen!

Waar kunnen we u mee helpen?

Wij gebruiken cookies enkel voor het bijhouden van onze bezoekersaantallen in Google Analytics.